Dit jaar gaat de SVR op ‘Tour du Boer’: we gaan op de koffie bij verschillende SVR campings. We spreken de eigenaren over hun passie voor de camping, de bezoekers en de gang van zaken. Dat levert mooie gesprekken op! De campings én de gesprekken delen we heel graag met u als donateur. Want inspiratie voor uw volgende kampeerbestemming is altijd welkom nietwaar? In de eerste Tour du Boer spreken we Dries en Simmy van SVR camping de Sieghorst in Friesland.

svr camping de sieghorst friesland
Alle ruimte op landschapscamping de Sieghorst

In het Friese Siegerswoude staat Dries ons al op te wachten. Vanuit Meerkerk was het een eindje rijden voor ons, dus eerst maar eens een bakje koffie in ‘Het Praathuis’. Een bekende plek voor de al wat meer ervaren bezoeker van de Sieghorst. In het Praathuis worden met enige regelmaat gezellige bijeenkomsten georganiseerd. Voor een kleine bijdrage verzorgen Dries en Simmy samen maaltijden of lekkere taartjes. Een gezamenlijke avondwandeling of een bezoek aan het wad: voor Dries en Simmy is het contact met de gasten een belangrijk onderdeel van het werk. Dat stapje extra doen ze dan ook erg graag.

praathuis camping sieghorst
Het gezellige Praathuis van de camping

Uitzicht op de Friese paarden

Jaren geleden begon de Sieghorst met 6 kampeerplaatsen, toen nog naast het werk als varkenshouderij. De varkens wonen hier niet meer, maar de camping breidde uit. Inmiddels telt de Sieghorst 50 kampeerplaatsen en is het een landschapscamping geworden. Met veel aandacht voor natuur volgen de plaatsen het landschap op de camping. Weinig rechte velden, maar kronkelende voetpaden en vooral veel ruimte. Vanaf uw luie campingstoel uitkijken op prachtige Friese paarden, dat klinkt toch aantrekkelijk?

De coronatijd liet ook op de Sieghorst zijn sporen na, maar de onverwacht vrijgekomen tijd besteedden zij onder andere aan de al geplande renovatie van het sanitair. In de voormalige schuren van de boerderij staat nu een heel verzorgde sanitairunit met ruim voldoende faciliteiten voor de kampeerders. Inmiddels is de camping gelukkig weer open goed gevuld!
Dries en Simmy organiseren regelmatig activiteiten.

svr camping friesland actviteiten
Dries en Simmy organiseren regelmatig activiteiten.

De camping heeft verschillende kampeervelden en een apart veld met camperplaatsen. Elke camperplaats heeft een verhard gedeelte. Zo bewegen Dries en Simmy steeds mee met de wensen van hun kampeerders, want de campers kwamen steeds vaker langs. Door een verhard gedeelte bij de camperplaatsen kunnen de campers goed staan én blijft de grasmat elders intact. Aandacht voor kampeerder en de natuur, dat kun je aan deze sociale eigenaren wel overlaten.

svr camping friesland

Vissen op de camping

Op de camping de hengel uitgooien? Dat kan hier gewoon, want de camping heeft een eigen zwemvijver met natuurwater. Op mooie dagen kan er zelfs ook  gezwommen worden. De vijver is ook een favoriete plek van vele soorten vogels en prachtig kleurrijke libelles.

De visvijver

Bijkomen in de theetuin

Na een paar uur praten, een rondje over de camping en fijne gesprekken, eindigen we in de theetuin. Deze gezellige tuin is tevens een rustpunt voor voorbijkomende fietsers en wandelaars. U kunt hier zelf tegen een kleine bijdrage een ijsje, koud drankje of kopje koffie halen. Dries en Simmy kennende komen ze wel even een praatje maken, maar natuurlijk alleen wanneer u daar prijs op stelt. 

camping theetuin Bakkeveen
De theetuin

De Sieghorst is een mooie plek om Friesland verder te verkennen. Vanuit Siegerswoude bent u zo in Bakkeveen, een leuk en bedrijvig plaatsje. Ook Drachten is niet ver weg. Vanaf de camping fietst u zo de bossen in en op korte afstand zijn verschillende strandjes. Ook lopen er door dit gebied veel wandelpaden. Genoeg te ontdekken dus!

Dries en Simmy zijn trots op hun camping en laten u graag de rust van Friesland ervaren!

Meer informatie:

Camping De Sieghorst
Binnenwei 40
9248 KX SIEGERSWOUDE
0512 30 32 10
bij geen gehoor: 06 14 93 95 17

http://www.desieghorst.nl/

SVR donateurs betalen het voordelige SVR tarief op deze én zo’n 2000 andere campings in Nederland en de rest van Europa. Word ook donateur voor € 10,00 per jaar, dat heeft u na een paar nachten al terugverdiend. Bovendien ontvangt u toegang tot de website met een overzicht van alle SVR campings, tweemaal per jaar een inspiratieboekje. U steunt hiermee de kleinschalige boerencampings.