Dit jaar gaat de SVR op ‘Tour du Boer’: we gaan op de koffie bij verschillende SVR campings. We spreken de eigenaren over hun passie voor de camping, de bezoekers en de gang van zaken. Dat levert mooie gesprekken op! De campings én de gesprekken delen we heel graag met u als donateur. Want inspiratie voor uw volgende kampeerbestemming is altijd welkom nietwaar? In de tweede Tour du Boer spreken we Rem, Nettie en René van SVR camping Ruimzicht in Midwoud in Noord-Holland.

boerencamping ruimzicht midwoud noord holland
Ruime plaatsen op camping Ruimzicht. Kies voor een beschut veld of de plaatsen met vrij uitzicht over de velden.

Bijzondere SVR camping in Noord-Holland

Een camping met een persoonlijk karakter. Dat komen we bij veel SVR campings tegen, maar camping Ruimzicht heeft hier weer een eigen draai aan gegeven. Na de rit door de uitgestrekte weilanden van de Beemster en pittoreske dorpen in West-Friesland (wat -om verwarring te voorkomen- toch echt oer Noord-Hollands is) komen we aan in het kleine Midwoud. Nostalgische beelden, verzamelingen servies, gezellige huisdieren én zoon René wachten ons op. Hoewel we nieuwsgierig zijn naar het terrein, gaan we eerst op de koffie af in de woonboerderij. Want een ‘koppie doen’ hoort er hier helemaal bij. 

Jarenlange gastvrijheid

Rem en Nettie hadden oorspronkelijk samen een melkveebedrijf, maar al zo lang wij ons kunnen herinneren zijn zij onderdeel van de SVR campings. De koeien maakten al tientallen jaren geleden plaats voor kampeerplekken. Samen verzorgen Rem en Nettie al jaren het terrein en de gasten. “We doen het met zoveel liefde, veel gasten komen ook weer graag terug zodra ze hier een keer geweest zijn.” aldus Nettie. Zoals veel boerencampings begon het met enkele plaatsen, vandaag de dag bieden zij 25 kampeerplaatsen aan kampeerders uit alle windhoeken. Dat is mooi te doen, want bij Nettie en Rem beginnen de jaren zo langzamerhand wel te tellen. Zoon René helpt daarom met onderhoud en zal de camping voortzetten. Met veel positieve energie! 

camping ruimzicht midwoud
De verschillende verzamelingen geven de camping karakter

Struinen door verzamelingen

Nettie houdt van verzamelen en dat geeft dit terrein echt karakter. De kas met een bijzondere collectie emaille servies is echt de aandacht waard. “Dit is een collectie die ik in vele jaren heb opgebouwd. Kampeerders vinden het heerlijk om rond te struinen bij het servies. Maar het is niet te koop hoor!” lacht ze.  Ook elders op het terrein zie je deze liefde terug. Zoon René heeft een voorliefde voor nostalgische werktuigen en dat is een feest der herkenning voor sommige kampeerders. “Ik heb het verzamelen niet van een vreemde”, aldus René. 

Kamperen met ruim zicht

De 25 ruime kampeerplaatsen liggen verspreid over het groene terrein. Enkele bofkonten hebben letterlijk ‘ruim zicht’ aan de rand van de camping. Zij kijken vanaf hun campingstoel vrij over de landerijen. In het voorjaar staan hier duizenden tulpen, een fantastisch gezicht. Maar de vele tinten groen, de weidevogels en het vee in de zomer maken het ook een fraai schouwspel. Hier bouwde René ook een beschutte hoek met picknicktafel en kleurige beplanting. Een plek waar kampeerders elkaar kunnen ontmoeten of even lekker een boek kunnen lezen. 

svr camping noord holland
In het voorjaar verschijnen hier duizenden tulpen, wat een spectaculair gezicht moet dat zijn!
Een pittoreske rustplaats op de camping, voor het lezen van een boek, even genieten van de natuur of een praatje met andere kampeerders.

Zoals vaak op een boerencamping heeft Ruimzicht ook kleinvee. De geiten zijn nieuwsgierig en willen graag af en toe aandacht. De ezels zijn vriendelijk en de kinderen zijn meestal dol op ze. Kinderen vermaken zich hier ook in de kleine speeltuin óf met de jonge poesjes die hier in het voorjaar geboren worden. Echt het boerderijgevoel! 

Huuraccommodaties

Voor wie de caravan eens thuis wil laten, biedt Ruimzicht eenvoudige accommodaties. Een chalet met 6 slaapplaatsen, een ludieke pipowagen en een trekkershutje staan verdeeld over de camping. Het sanitair voor de kampeerders is verspreid in de verschillende gebouwen en voormalige stallen, zo is er veel privacy en altijd wel een plekje vrij. 

boerencamping met dieren noord holland
De geiten en ezels maken een gezellig onderdeel uit van camping Ruimzicht

Steden uit de Gouden Eeuw

Midwoud is heel gunstig gelegen tussen Hoorn, Medemblik en Enkhuizen. In deze steden ziet u de sfeer van de Gouden Eeuw nog terug, met historische panden en prachtige havens. Maar ook een dag naar Kasteel Radboud, Sprookjeswonderland, het Bakkerijmuseum of een ritje met de stoomtrein zijn hier aanraders. Populaire zijn ook de stalletjes langs de weg met de heerlijkste streekproducten. Verse aardbeien, honing, kersen, bijzondere aardappels en groentes: allemaal zó van het land mee naar huis. Bij mooi weer fietst u richting het IJsselmeer voor een frisse duik.

svr camping noord holland enkhuizen
Midwoud ligt dicht bij de historische plaatsen Enkhuizen, Hoorn en Medemblik.

Camping Ruimzicht in Midwoud is heel geschikt voor kampeerders die houden van een kleine camping en gesteld zijn op rust, persoonlijke aandacht en Noord-Hollandse nuchterheid. Rem en Nettie zetten de koffie vast klaar, en met wat geluk ook een zelfgemaakt appeltaartje…..U bent van harte welkom, zij werken met liefde op de camping en dat voelt u aan alles. 

Rem, Nettie en René zien u heel graag op camping Ruimzicht in Midwoud!

Meer informatie:

Rem en Nettie Houter-Chattillon en zoon Rene Houter
Midwouder Dorpsstraat 38
1679 GC Midwoud

Telefoon: 0229-201553
Mobiel Rene: 06 47054992
E-mail: r.houter@quicknet.nl

camping-ruimzicht.nl

SVR donateurs betalen het voordelige SVR tarief op deze én zo’n 2000 andere campings in Nederland en de rest van Europa. Word ook donateur voor € 10,00 per jaar, dat heeft u na een paar nachten al terugverdiend. Bovendien ontvangt u toegang tot de website met een overzicht van alle SVR campings, tweemaal per jaar een inspiratieboekje. U steunt hiermee de kleinschalige boerencampings.