Een camping waar u vanaf de luie stoel de museumtrein langs ziet komen. Dat lijkt ons uniek, of niet? Eigenaren Rien en Gerrie Roseboom kijken er bijna niet meer van op, maar veel kampeerders waarderen camping de Roseboom in Lieren mede vanwege de ligging naast de historische Koningslijn van de Veluwse Stoomtrein Maatschappij. Maar de biljartruimte, creatieve workshops en natuurlijk de veelzijdige Veluwe zorgen er voor dat onze donateurs hier graag terug komen. Hoe beleven Rien en Gerrie het reilen en zeilen op hun SVR camping op de Veluwe? We bezochten ze tijdens onze Tour du Boer! 

Over de SVR Tour du Boer

Dit jaar gaat de SVR op ‘Tour du Boer’: we gaan op de koffie bij verschillende SVR campings. We spreken de eigenaren over hun passie voor de camping, de bezoekers en de gang van zaken. Dat levert mooie gesprekken op! De campings én de gesprekken delen we heel graag met u als donateur. Want inspiratie voor uw volgende kampeerbestemming is altijd welkom nietwaar? In deze editie was Gelderland aan de beurt: SVR camping de Roseboom in Lieren op de Veluwe. 

svr camping de roseboom lieren
Rien en Gerrie van camping de Roseboom heten u van harte welkom!

De Roseboom is bij aankomst heel overzichtelijk: twee ruime velden met aan beide zijdes de zo bekende aanblik van voortenten, gezellige tafels en lampjes aan de scheerlijnen. Het is een frisse en wat natte dag, we treffen tijdens onze Tour door Gelderland dit keer geen zonnig kampeerweer. Tóch staat de Roseboom zo goed als vol. Een goed teken, lijkt ons. We worden opgewacht door Rien en Gerrie: eerst maar eens opwarmen bij de koffie, in de boerderij die stamt uit 1935.  

Rien en Gerrie zijn in 2007 begonnen met het kampeerterrein, zoals zoveel campings begon het in eerste instantie als een activiteit die het boerenbedrijf aanvulde. Rien is namelijk ook gewoon nog dagelijks bezig met het veebedrijf met kalveren. Maar de ligging van de camping is heel gunstig en Rien en Gerrie bedachten dat dit wel eens een mooie plek zou zijn voor vakantiegangers en rustzoekers. Dat klopte: de aanloop is al vanaf het begin goed. Van campers voor een paar nachten tot kampeerders die hun hele vakantie hier doorbrengen. ‘We zien veel nieuwe gezichten én kampeerders die jaarlijks terugkomen. Geen seizoen is hetzelfde en dat is heerlijk.’ Natuurlijk groeide de camping in de loop der jaren en momenteel zijn er 25 kampeerplaatsen. Klein, maar fijn en goed behapbaar naast de andere activiteiten. Het veebedrijf is in de loop der jaren kleiner geworden, mede vanwege gezondheidsredenen binnen de familie. Rien en Gerrie genieten erg van de bedrijvigheid van de camping, iets wat we bij veel gastheren- en vrouwen van een SVR camping terugzien. ‘Ook onze dochter helpt mee op de camping, het is met recht een familiebedrijf.’

svr camping veluwe
Eén van de twee ruime velden van de Roseboom
svr camping lieren
Ook met de tent kunt u hier prima terecht

Camping naast museumstation

Het is een echte happening: het vertrek van de stoomtrein van de Veluwse Stoomtrein Maatschappij. De camping ligt pal naast het stoomdepot met de oude werktuigen, kranen, handbediende overwegen en meer. In de zomerperiode vertrekt de stoomtrein dagelijks voor een ouderwetse rit tussen Apeldoorn en Dieren, een echte happening. ‘Sommige kinderen zitten echt bij het hek te wachten en willen na hun vakantie weer terug, om de treinen te zien. Maar ook de volwassenen vinden het prachtig hoor.’, aldus Gerrie. 

De camping ligt vlak langs de spoorlijn van de museum stoomtrein. Een happening!
De stoomtrein bij het nabijgelegen museumstation. Bron foto: Veluwse Stoomtrein Maatschappij, stoomtrein.org

Biljarten en creatieve workshops

Tijdens onze wandeling over de camping komen we al snel uit bij de gemeenschappelijke recreatieruimte. Dé plaats waar elke maandagavond een sportieve strijd wordt gevoerd: de wekelijkse koffie- en biljartavond met kampeerders. Iedereen mag meedoen en dat zorgt voor de gezelligste avonden. ‘Van jong tot oud doet mee! Voor ons is dit de leukste manier om onze kampeerders te leren kennen. Niets is verplicht uiteraard, maar toch komen de meeste mensen wel even langs in de schuur om te kijken wat er gaande is.’ Tijdens diezelfde avonden worden door Gerrie ook creatieve workshops georganiseerd, favoriet is het kaarten maken. Door de coronasituatie nu even in aangepaste vorm, maar hopelijk snel weer gezamenlijk aan de grote tafel. 

biljarten svr camping de roseboom
svr camping veluwe

Genieten van de Veluwe

De Veluwe is het hele jaar door een prachtig gebied. De kronkelende wegen, kleine dorpen, de kans om Hollands wild te spotten en vele activiteiten maken het tot een aantrekkelijk toeristische trekpleister. Camping de Roseboom ligt in Lieren, op korte afstand van de bossen van Hoenderloo. Wist u dat hier ook de hoogste watervallen van Nederland te zien zijn? In Loenen, gewoon op fietsafstand! Veel kampeerders bezoeken ook Paleis het Loo of de Apenheul. Tijdens de jaarlijkse wandelvierdaagse van Apeldoorn staat de camping helemaal vol met wandelaars. Ach, vervelen op de Veluwe bestaat gewoon niet…tenzij u dat zo wil natuurlijk. 

 

Onze indruk is dat SVR camping de Roseboom heel geschikt is voor kampeerders die de eenvoud en gezelligheid van een SVR camping kunnen waarderen.  Zowel voor gezinnen met kinderen als de al wat oudere kampeerder in het voor- of naseizoen! De ligging aan de spoorlijn is uniek en een heel leuke bijkomstigheid. Rien en Gerrie zijn betrokken eigenaren en de georganiseerde activiteiten op de maandagavond geven de camping een persoonlijke touch. De faciliteiten zijn dik in orde met schoon en ruim sanitair. Of u nu met tent, caravan, vouwwagen of camper reist, er zijn altijd passende plekjes. Maar wél even bellen vantevoren, want de camping is vaak vol. Kan ook bijna niet anders, zo’n leuke plek om herinneringen te maken!

Meer informatie:

Camping de Roseboom
Molenakker 20B
7364 BN Lieren
(aankomsten na 13.00 uur, niet op zondag)

Telefoonnummer: +31(0)6 134 808 69

E-mailadres: info@campingderoseboom.nl

Website: https://www.campingderoseboom.nl/

SVR donateurs betalen het voordelige SVR tarief op deze én zo’n 2000 andere campings in Nederland en de rest van Europa. Word ook donateur voor € 10,00 per jaar, dat heeft u na een paar nachten al terugverdiend. Bovendien ontvangt u toegang tot de website met een overzicht van alle SVR campings, tweemaal per jaar een inspiratieboekje. U steunt hiermee de kleinschalige boerencampings.